Nyt on ISOA uutista! ROCK STAR,                             MR BILLY GIBBONS TULEE LAHTEEN!

08.09.2018

Maailmalla laajasti tunnettu megastara, ZZ Top -yhtyeen kitaristi ja laulaja Billy Gibbons saapuu 29.-30.9.2018 Lahden Messukeskuksessa järjestettävään, rakennettujen ja entisöityjen autojen superviikonloppuun, X-treme Car Show'hun sekä Lahden Jenkkiautonäyttelyyn! Legendaarinen Gibbons tunnetaan paitsi musiikistaan, myös intohimoisena harrasteautoilun ystävä. Miehellä itsellään onkin tallissa useampi rakennettu tai entisöity ajoneuvo. Gibbons on käynyt keikkailemassa useasti Suomessa yhdessä 1969 perustamansa ZZ Top -yhtyeensä kanssa, mutta ensimmäistä kertaa hän saapuu maahamme osallistuakseen varsinaisesti muuhun kuin musiikkialan tapahtumaan. 

Photo: Eric Sauseda / Houston Press
Photo: Eric Sauseda / Houston Press

On valtava kunnia saada herra Gibbons tähtivieraaksemme Suomeen, Lahteen ja ennen kaikkea hienoon autotapahtumaamme, johon hän saapuu automiehenä ja vapaa-ajallaan. Billy arvostaa entuudestaan suomalaista käsityötä, sillä hänen käytössään keikoilla tiedetään olevan kotimaisia Versoul -kitaroita. Nyt hän saa kosketuksen myös maamme autorakentelusta ja autotapahtumakulttuuristamme, jota hän pääsee aivan läheltä seuraamaan, osallistumalla itse näyttelyyn. Onhan tämä huikea saavutus ja yksi unelmien täyttymys, saada tämäntasoinen, maailmalla laajasti tunnettu ja arvostettu rokki mies mukaan meille autoharrastajille tärkeään tapahtumaan. Mikael Forsman ja Kirsi Ojaniemi, tapahtuman järjestäjät kertovat.

Sunnuntaina tapahtumassa järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa, missä mukana mm. Gibbonsin nimikirjoituksella varustettuja tavaroita. Billy Gibbons on yleisön tavattavissa lauantaina ja sunnuntaina. Lapsiperheitä suositellaan tulemaan paikan päälle sunnuntaina, jolloin näkyvyys lavalle on parempaa.

Gibbons saapuu Lahteen yhdessä hänen autorakentajansa ja ystävänsä, Jimmy Shinen kanssa. Shine on tunnettu autorakentaja Yhdysvalloissa. Hän on työskennellyt pitkään So-Cal Speed Shopin autorakentajana ja tehnyt useita nopeusautoja mm. Bonneville suola-aavikoille. Jimmy on rakentanut useamman auton Gibbonsille, joista ehkä tunnetuin on vuoden 1934 Ford "Whiskey Runner".


Nykyään Shinella on oma, miehen nimeä, Jimmy Shine Speed Shop nimeä kantava paja Kalifornian Los Angelesissa, jossa on rakenteilla mielenkiintoisia rodeja, kustomeja sekä kustom-moottoripyöriä. Shine tunnetaankin etevänä hot rod -rakentajana. Hotrodding on molemmille miehille sydänasia sekä elämäntapa.


Miehet ovat esiintyneet yhdessä myös TV-tuotannossa mm. Discovery kanavalla, josta videoteaseri yllä.

Billy Gibbons sekä Jimmy Shine tulevat tapahtumassa valitsemaan mieleisensä ajoneuvon ja henkilökohtaisesti tapahtuman päälavalla luovuttamaan palkinnon, jotka he tuovat mukanaan. On jännittävää nähdä, ketkä kaksi tapahtumassa tulevat todennäköisesti ainoina suomalaisina jäämään historian kirjoihin palkinnon saajina, sekä kokemaan tämän ainutlaatuisen hetken maailmanluokan tähtien kanssa.

Molemmat miehet ovat tavattavissa Jenkkiautonäyttelyssä ja X-treme Car Show'ssa molempina päivinä 29.-30.9.2018 Lahden Messukeskuksessa.

Liput tapahtumaan nyt ennakkomyynnissä.