Valtonen Motorsport

15.09.2018

Valtonen Motorsport ja Maxda RX-7

X-treme Car Showssa tullaan tänä vuonna näkemään jälleen hyvä kattaus erikoisajoneuvoja, tuning- ja kilpa-autoja, joista tehojen ja nopeuden puolesta yläpäätä edustaa näyttelyyn saapuva Time Attack-luokan kilpuri Mazda RX-7.

Tämä Christian Valtosen RX-7 on nähty aikoinaan muun muassa GTI Magazinessa peltikorisena ja kullan värisenä, mutta useamman vuoden ja muutaman tuhannen työtunnin jälkeen on alkuperäisestä autosta jäljellä vain muisto. Omavalmisteena työstetyn hiilikuituisen korin alta löytyy nykyään putkirunko ja kanta-autosta on enää peräisin vain ovien kehykset ja tuulilasin kiinnitys. Auto on todella rajun näköinen suurine ilmanohjaimineen - maksimaalisen vauhdin ja pidon tavoittelu näkyy kauas.

RX-7:n konehuoneesta löytyy nykyään Infinity/Nissanin 4,5 litrainen tuplaturbo V8 -moottori, jota käytetään yleisesti kisakoneena muun muassa IRL- ja LMP3-kilpa-autoissa. Tehoa löytyy 700:sta hevosvoimasta ylöspäin aina nelinumeroiseen lukuun saakka ja sitä säädellään elektronisesti ajotilanteen mukaan. Huikea moottori tarjoaa myös mehevän väännön ja sen kohdalla puhutaan niin ikään nelinumeroisista luvuista.

Autolla on ajettu vuonna 2016 Hollannin mestaruus, mutta uusimmalla moottorilla on ehditty ajaa vasta kolmisen kertaa. Autolla ajetaan Time Attack Unlimited -luokkaa ja Valtosen tähtäimessä on pohjoismaisten kilparatojen herruus. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, sillä Valtosen mukaan esimerkiksi Ruotsissa on huomattavasti helpompi saada sponsoreita, kuin Suomessa ja täällä omaa kukkaroa joutuu raottamaan melkoisesti.

Valtonen Motorsportin osastolla on nähtävillä myös toinen Time Attac -auto. Kyseessä on Ranskalais valmisteinen MBW M3 Solution F "merkkiluokan" putkirunko kilpuri. 

Nämä molemmat pitälle rakennetut motorsport-autot ovat nähtävillä lauantaina ja sunnuntaina 29.-30.9.2018 X-treme Car Show:ssa Lahden Messukeskuksessa.

Lisätietoja www.facebook.com/ValtonenMotorsport/