Anders Nilsson & "Double Trouble" - X-treme Hall of Fame -jäsenyyden tuoreimmat saajat.


Syksyn 2023 Autoshow'ssa esillä oli yksi ajoneuvo, joka selvästi ylitti normaalit standardit autoharrastusprojekteissa. Auto esiteltiin projekti luokassa, ja palkittiin myös siinä sekä näyttelyn parhaana innovaationa. Tämän poikkeuksellisen työn jälkeen päätettiin kunnioittaa sitä lisää valitsemalla sen rakentaja, Anders Nilsson X-treme Hall of Fameen.

Anders Nilssonin VW "Double Trouble" Type 2 oli näyttelyn keskipiste, ja sen ympärillä vallitsi jatkuva kiinnostus. Ihmiset jäivät tarkastelemaan auton yksityiskohtia ja palasivat usein tutkimaan sitä uudelleen. Nimi 'Double Trouble', suomeksi 'Tupla Ongelma', ei ole sattumalta valittu, vaan auto on pitkä lista kaksinkertaisia ratkaisuja. Jos yksi ei riitä, tuplaa se - tämä oli projektin ajatus. Tavoitteena oli haastaa alan harrastajia ja herättää kysymys: Voiko näin todella tehdä?

Autossa oli monia tuplattuja ominaisuuksia, kuten tuplahytti, tuplaikkunat, tuplapeilit, tuplaputket, tuplabensatankit, tuplakaasuttimet (kaksinkertaiset), tuplamoottorit, tuplapyörät ja jopa monimutkaisesti toteutettu tuplajousitettu runko. Anders ja hänen perheensä, vaimo Nina ja poika Sigge, osallistuivat aktiivisesti koko projektin kehittämiseen. He loivat monia uusia ideoita Pietarsaaren alueella, ja vaikka matkan varrella tuli haasteita, he tekivät työtä ympäri vuoden saadakseen auton valmiiksi näyttelyä varten. Arvostamme koko perheen panostusta suuresti.

Pietarsaarelainen Anders ja hänen vaimonsa ovat olleet aktiivisia vanhojen Volkswagen-harrastajia, erityisesti vanhojen Type 2 -bussien ja pick-upien suhteen. Heillä on ollut silmää hienoille somistuksille ja ovat olleet merkittävä osa vanhojen Volkswagenien entisöinti- ja rakenteluyhteisöä. He ovat inspiroineet muita harrastajia vuosien varrella. He kehittivät auton täysin omassa rauhassaan, haastaen perinteiset rakentamisen trendit ja luoden jotain ainutlaatuista. Auto sai valtavasti huomiota eikä auto ollut vuoden 2023 suurin uutuus vain Suomessa, vaan auto herätti heti mielenkiintoa myös kansainvälisestikin. Myös auton osastoon panostettiin huolella.

Auto rakennettiin ja kehitettiin yli viiden vuoden ajan omassa kotitallissa. Sitä ei paljastettu etukäteen sosiaalisessa mediassa vaan esiteltiin ensimmäistä kertaa yleisölle X-treme Car Show'ssa 2023, Järvenpäässä. Siellä se keräsi kiitosta niin yleisöltä kuin tuomaristolta, johon kuului maailmankuulu autonrakentaja ja entisöijä, visionääri ja taiteilija, Dave Shutten Galpin Autosportista Los Angelesista.

Anders on pitkän linjan automaalari, ja hän tekee värivalinnan huolellisesti. Ennen maalausta auto esitellään muun muassa Elmiassa 2024 ja sitä säädellään sekä ajetaan sisään ensi kesän kuivilla teillä. Tämän jenkki- ja trukkeri-henkisen Volkkarin odotetaan jättävän mustia viivoja asfalttiin. Voimaa ja joustavuutta riittää tuplasti.

Anders Nilsson perheineen sekä Dave Shuten, USA.
Anders Nilsson perheineen sekä Dave Shuten, USA.


X-treme Hall Of Fame

X-treme Hall of Fame on arvostettu tunnustus, joka myönnetään autoharrastuksen intohimoisille yksilöille ja heidän vaikuttaville projekteilleen. Tämä kunnianosoitus on erityisen merkittävä harrastajille, jotka ovat panostaneet valtavasti aikaa, vaivaa ja omistautumista luodakseen ainutlaatuisia ja poikkeuksellisia autoja tai ovat toiminnallaan muuten osoittaneet arvostustaan X-treme –tapahtumia kohtaan.

Hall of Famessa pyritään tunnustamaan niitä, jotka ovat astuneet ulos mukavuusalueeltaan ja haastaneet perinteiset rakentamisen rajat. Tämä tunnustus ei ole pelkästään autojen kauneuden juhlistamista, vaan se painottaa myös innovaatiota, luovuutta ja rohkeutta luoda jotain, mikä saa ihmiset pysähtymään ja ihmettelemään.

Hall of Fameen valitut jäsenet ovat erilaisia ihmisiä eri puolilta maailmaa, jotka ovat omistaneet suuren osan elämästään autoharrastukselle. He ovat innostaneet muita harrastajia ja antaneet uusia näkökulmia autojen rakentamiseen ja osaltan vieneet autoharrastuksen kulttuuria ja tapahtumia eteenpäin. Näiden jäsenten työt ovat saaneet aikaan keskustelua ja inspiroineet seuraavia sukupolvia.

X-treme Hall of Fame on paikka, jossa poikkeukselliset projektit ja niiden luojat saavat ansaitsemansa huomion ja kunnioituksen. Se on myös yhteisö, joka yhdistää samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat intohimon autoihin ja niiden rakentamiseen. Tämä tunnustus korostaa, että autoharrastus ei ole vain kulkuvälineiden rakentamista, vaan se on taide ja intohimo, joka kehittää alan kulttuuria ja voi muuttaa koko alan.

X-treme Hall of Fame jäsenet

  • 2018 Mikael Forsman ja Kirsi Ojaniemi (perustajajäsenet)
  • 2018 Gene Winfield (USA)
  • 2018 John D'Agostino (USA)
  • 2018 Billy Gibbons (USA)
  • 2018 Jimmy Shine (USA)
  • 2018 Johan Ericsson (Ruotsi) - ensimmäinen Skandinavian autonrakentaja
  • 2018 Jarmo Markkanen (Suomi, median edustaja)
  • 2019 Dave Kindig (USA)
  • 2019 Tomi ja Anna-Stiina Kangas - Heath Garage (Suomi)
  • 2023 Anders, Nina ja Sigge Nilsson (Suomi)

Nämä jäsenet vaikuttavat uusien potentiaalisten jäsenten valintaan tulevaisuudessa.