XTREME SUPER SUMMER MEET

TULOKSET 2021

X-treme Super Summer Meet # 1, Helsinki Malmin lentokentällä 31.7.

Vain kolmessa viikossa tyhjästä täydelliseen autofestivaaliin noussut, historian ensimmäinen Xtreme Super Summer Meet on onnistuneesti takana. Lauantai 31.7. oli alun perin varattu ja ilmoitettu järjestämämme Nostalgia Car Show'n tapahtumapäiväksi, mutta joka päätettiin siirtää tiukkenevien sisätilarajoitusten vuoksi ensivuodelle. Kartoitimme ensin mahdollisuutta tehdä Nostalgia Car Show'ta elokuulle Suvilahteen, mutta koska kevään ja alkukesän tapahtuvat pakkautuivat kaikki loppukesään ja alkusyksyyn, ei tapahtumalle löytynyt vapaata viikonloppua. Tilanteesta johtuen päätimme nopealla aikataululla kartoittaa mahdollisuutta tehdä jotain uutta, hieman Nostalgia Car Show'ta korvaavaa tapahtumaa, mutta ulkotiloissa ja siitä meille syntyi ajatus toteuttaa uusi tapahtuma, Xtreme Super Summer Meet Malmin Lentokentälle. Kenttä on meille entuudestaan hyvin tuttu, sillä teimme X-treme Festivaalia Malmille vuosina 2004-2006. Silloin tapahtumassa yhdistyi jokamiehen kiihdytysajot, autot, moottoripyörät ja lentokoneet festivaaliohjelmistoineen.

Korona on kurittanut tapahtuma-alaa huolella. X-treme Tapahtumien viimeisin järjestämä Autot ja Viihde -tapahtuma on järjestetty syyskuussa 2019 Lahden Messukeskuksessa, joten halu ja tarve tehdä tapahtumia ja elinkeinoa on suuri. Ja myös yleisö ja itse harrastajat odottavat, että voitaisiin kokoontua yhteen katsomaan ja esittelemään kalustoa kun uutta harrasteautoa on rajoitusten aikana valmistunut tai tuotu maahan eikä autoja ole varsinaisesti näyttelyalustalla esitelty vielä lainkaan.

Uusi tapahtuma Xtreme Summer Summer Meet oli vähän sellainen hybridiratkaisu, että vaikka tapahtuma tehtiin lentokonehallin sisätilassa, katsottiin tapahtuman olevan kuitenkin ulkotilaa, koska hangaarin suuret ovet olivat pitkältä mitalta avoinna. Kun kentän vuoraajalta saatiin vihdoin vihreä valo tapahtuman toteuttamiselle, lähdettiin vain kolmessa viikossa rakentamaan uutta tapahtuma konseptia. Xtreme Super Summer Meet koostui sisätilanäyttelystä, ulkoilma festivaalista sekä harrasteparkista.

Sisätilanäyttelyn ensi-esittelyssä olivat mm. lapualaisen Heath Garagen uusin Hot Rod, "El Avocado", kajaanilaisen Teppo Näyhän uusin Styling auto, "Blue President" Lexus sekä orimattilalaisen MHT Garagen Custom auto "WaSaabi". Lisäksi saimme lyhyellä varoitusajalla 2 "Show stopperia" mukaan Ruotsista. Toinen niistä, "Drunyr", oli kuin piste i:n päälle Nostalgia korttelille ja todellinen näyttelyauto vailla vertaa sekä pitkällä historialla 1970 ja 1980-luvuista jolloin se oli Ruotsin näyttelypiireissä kuningas. Esiintyminen oli autolle ensimmäinen Suomessa.

Myös ulkoilma näyttelyssä esiteltiin joitakin huikeita auto uutuuksia, mm. Kaskenviitojen huikea Kenworth rekka-nuppi, Mikael Mäkisen juuri valmistunut Toyota Corolla sekä vuoden 2018 Tokio Auto Salooniin valmistunut japanilaisen Akira Nakai Sanin rakentama ja omistaja RWB Porsche RWB.

Sisätilanäyttelyyn mahtui yhteensä 59 ajoneuvoa, ja ulkoilma parkissa vieraili useita satoja harraste autoja. Tapahtuma sai näytteilleasettajilta ja yleisöltä paljon positiivista palautetta ja tapahtumalle toivottiin jatkoa. Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa kohti ensivuotta ja toista Xtreme Super Summer Meet -tapahtumaa.

Suuri kiitos tapahtuman pääyhteistyökumppanille Carvistalle, sekä tapahtuman muille kumppaneille, näytteilleasettajille, esiintyjille, henkilökunnalle ja tapahtumaan saapuneelle yleisölle, Te teitte tapahtumasta hienon. Kiitos!

Terveisin tapahtuman järjestäjät, Kirsi & Mikael

X-treme Summer Meet # 1 - 2021 Tuloksia

SONAX lajoitti kaikille voittajille laadukkaat SONAX XTREME Ceramic Ultra Slick detailer ja SONAX XTREME Vaahtoshampoo pullot

Autorama - Heath Garage, Ford A Coupe Hot Rod 1930 "El Avocado" , Anna-Stina ja Tomi Kangas, Lapua
Bike - O - Rama - Peter Putkuri, Kawasaki Z1300 1979 Artsi Nyqvist modell, Helsinki
Classic Car 1 - Kirsi Jalo, Ford Mustang GT Convertible - Red 1966, Vantaa
Custom 1 - Mika Kosonen, Buick Sedanette 1950, Helsinki
Hobby Car 1 - Dodge Dart 1965, Thony Nyman, Kerava
Hot Rod 1 - Ford Roadster 1932, Jani Hongisto, Siuro
Muscle Car 1 - Dodge Charger 1970, Tomi Tulisalmi, Hämeenlinna
Nostalgia Car 1 - Niklas Viitanen, Plymouth Savoy 1962, Porvoo
Off Road 1 - Dodge WC53 Carryall 1942, Toni Hautala, Ähtäri
Pick Up 1 - Chevy El Camino 1969, Petri Haakana, Espoo
Perfromance 1 - Toyota GT 1986, Kai Både, Helsinki
Racing 1 - Nash, Metropolitan Gasser, Jyrki Laakso, Espoo
Show Car 1 - Saab 96 1975, Marco ja Mico Hämäläinen MHT Garage, Orimattila
Sport Car 1 - Mercedes Benz W205 C43 AMG 2017, Ratthapum Danlammachag, Tuusula
Styling 1 - Lexus Ls600hl 2007, "Blue President", Teppo Näyhä, Kajaani
Tuning 1 - BMW Seven Garage Pandem 2007, Jasso Pesonen, Jämsä
Van 1 - Chevrolet Chevy Van 1975 "Barn Find" Custom, Petri Rouvinen, Kellokoski
Vintage 1 - De Soto S3 1937, Olli Rainesto, Helsinki


Best In Show - Anders Nordin, "Drunyr", Sweden
Best Car Club / Erikoismaininta; Ford Mustang Club, Finland 

X-treme Summer Meet TOP 10

Kenworth 1985, Rita ja Kristian Kaskenvirta, Parkano
Chevy 1955, Haajanen / Sari Jalas, Helsinki
Chrysler 300 C, Sami Holopainen, Helsinki
Ford Econline, Lennart "Zacke" Zackrisson, Sweden
Ford 3 w coupé 1933 Street Rod, Pasi Savio, Siuro
Ford 1939, Ambulanssi, Mikael Häggblom, Vantaa
RWB Porsche, Jamie, Espoo
Willys Coupe 1941, Pekka Vaisto, Helsinki
Volvo V40 2019, Mikael Korin, Kaarina
VW Kupla 1967, "Liisa Ihmemaassa", Pekka Leivo, Helsinki